Základy histológie II. Učebnica a atlas mikroskopickej anatómie orgánov

ONLINE

978-80-574-0267-1

E-publikácia


Kľúčové slová:

Ďalšie informácie

Autori:Iveta Domoráková - Štefan Tóth - Zuzana Fagová - Eva Mechírová - Alexandra Kunová - Kristína Čurgali - Viera Eliášová - Monika Holodová - Marianna Danková
Rok vydania:2023
Dostupné od:20.12.2023
Vydanie:1. vydanie
Typ dokumentu:učebnica
Jazyk publikácie:slovenčina
Počet strán:433
Fakulta/pracovisko UPJŠ:Lekárska fakulta UPJŠ
Poznámka:Táto publikácia bola realizovaná v rámci projektových aktivít grantu KEGA 024 UPJŠ-4-2021
DOI:https://doi.org/10.33542/ZH2-0267-1
Licencia:Creative Commons BY NC ND (Uveďte autora - Nepoužívajte komerčne - Nespracovávajte)

Popis

V našej novej elektronickej učebnici ZÁKLADY HISTOLÓGIE II - Učebnica a atlas mikroskopickej anatómie orgánov predkladáme študentom a odbornej verejnosti základné údaje k mikroskopickej štruktúre orgánov spolu s bohatou obrazovou dokumentáciou štruktúry orgánov a prehľadnou legendou k mikrofotografiám. Všetky histologické preparáty pochádzajú z archívu Ústavu histológie a embryológie, ktoré sa používajú na praktických cvičeniach a sú zahrnuté aj do výučbových prezentácií.

Elektronická učebnica je určená pre štúdium pregraduálnych a postgraduálnych študentov všeobecného a zubného lekárstva na lekárskych fakultách a tiež pre študentov veterinárskeho lekárstva a farmácie, študentov biológie na prírodovedeckých fakultách. Učebnica je koncipovaná tak, aby študenti našli jasné vysvetlenie väčšiny medicínskych termínov a tiež aby si mohli utvrdiť odbornú terminológiu v latinskom jazyku. Výhodou elektronickej učebnice je aj možnosť zväčšovania mikroskopických fotografií a tým sledovanie detailnej štruktúry, bez kvalitatívnej zmeny sledovaného obrazu.

Mikrofotografie použité v atlase boli vyhotovené na zariadeniach: Zeiss Promicra a Olympus BX50 s digitálnou kamerou Canon EOS 2000D a softvérom QP Industrial 3.2.

Možno vás zaujmú aj tieto publikácie