Ošetrovateľský proces v geriatrickom ošetrovateľstve

978-80-8063-410-0

Tlačená publikácia

10,00 €
9,09 € bez DPH


Kľúčové slová:

Ďalšie informácie

Autor:Ľubica Poledníková
Rok vydania:2013
Vydanie:1. vydanie
Typ dokumentu:učebnica
Jazyk publikácie:slovenčina
Počet strán:223

Popis

Táto učebnica sa venuje problematike starostlivosti o seniorov, pričom zohľadňuje najnovšie trendy v geriatrii a v ošetrovateľstve. Pri jej koncipovaní sme vychádzali z koncepcie odboru ošetrovateľstva, z noriem ošetrovateľskej praxe a z ošetrovateľských princípov, predovšetkým z princípu holizmu a jeho uplatnenia v prístupe sestier k pacientom/klientom.
Základom pre spracovanie jednotlivých kapitol bola metóda ošetrovateľského procesu ako jednoduchý algoritmus odborného uvažovania sestry v akomkoľvek kontakte s chorým a zdravým človekom. Je to metóda orientovaná na uspokojovanie potrieb pacientov/klientov prostredníctvom systému krokov, ku ktorým patrí posudzovanie, diagnostika, plánovanie, realizácia a vyhodnotenie.
Obsah učebnice nie je vyčerpávajúci, predpokladá isté východiskové vedomosti z anatómie, fyziológie, geriatrie a klinickej propedeutiky, ako aj poznanie terapeutických postupov, ošetrovateľskej teórie a manažmentu ošetrovateľského procesu. Zároveň poskytuje priestor na kreativitu, analyticko-syntetické myslenie a primerané spojenie teórie a praxe.
Veríme, že učebnica bude prijatá pozitívne a s toleranciou a poslúži ako sprievodca ošetrovateľským procesom v geriatrickom ošetrovateľstve.

Možno vás zaujmú aj tieto publikácie