Plastická chirurgia

978-80-8152-647-3

Tlačená publikácia

12,00 €
10,91 € bez DPH


Kľúčové slová:

Ďalšie informácie

Rok vydania:2018
Vydanie:1. vydanie
Typ dokumentu:vysokoškolský učebný text (skriptá)
Jazyk publikácie:slovenčina
Fakulta/pracovisko UPJŠ:Lekárska fakulta UPJŠ
Klinika:Klinika plastickej a rekonštrukčnej chirurgie

Popis

Plastická chirurgia je vysoko špecializovaný medicínsky odbor, ktorý sa zaoberá korekciou defektov, rekonštrukciou a zdokonaľovaním ľudského tela.

Náplňou plastickej chirurgie je korekcia rôznych defektov, vrodených i získaných. Medzi vrodené chyby patria deformity tváre, rázštepy pery a podnebia, deformity ušnice, vrodené vývojové chyby končatín. Najčastejšie získané defekty sú po poraneniach, po chirurgických výkonoch, po fyzikálnych poškodeniach kože a štruktúr krytých kožou.

Do plastickej chirurgie patrí i estetická chirurgia, onkochirurgia a mikrochirurgia, ktorá si zaslúži osobitnú pozornosť. Novými trendami v estetickej chirurgii je rekonštrukcia pomocou tukového tkaniva, kmeňových buniek, používanie rôznych umelých materiálov a implantátov.

Predložené učebné texty v jednotlivých kapitolách popisujú základné princípy plastickej chirurgie, používanie lalokových plastík a iné možnosti krytia defektov. V ôsmych kapitolách sú jednotlivo popísané chirurgické možnosti rekonštrukcie tváre, trupu a končatín. Učebné texty venujú pozornosť malígnym a benígnym kožným tumorom a ich liečbe. Posledná kapitola sa zaoberá najčastejšími estetickými operáciami ako sú augmentácia a redukcia prsníkov, facelifting či blefaroplastika.

Možno vás zaujmú aj tieto publikácie